Cannot connect to server in Jupyter Notebook


#1

I have completed coding the Topic 16 project. However, since it features a number of models, when running the notebook, it starts running fine but after a while it says “Cannot connect to Kernel”. My internet connection is working fine, I tried reconnecting to the Kernel from within the Jupyter notebook, but it didn’t work. I tried the same a number of time but it failed everytime and gave the same error. I even tried to run one line at a time, same error.

So, I am unable to test my code. Is there a way around it? Am I doing something wrong?


#2

Just so that you know, I cannot view the default Jupyter notebook on playground anymore. I tried the following command:

rsync -avz --ignore-existing /cxldata/cloudxlab_jupyter_notebooks/ /home/$USER/cloudxlab_jupyter_notebooks/

Still no go.


#3

Can you please share the screenshot?


#4

Here are the screenshots. The playground I think is working fine. It was not showing the relevant workbook since we are supposed to create a separate workbook for topic 16. However, the other issue of kernel not connecting is still there. I tried the code in my personal laptop, it took a bit of time but it worked fine.


#5

Hi, Rajtilak.
Kindly refresh the page or restart your server again.

Please refer to this article for more information.

All the best!


#6

Did you try reloading the page?


#7

@satyajit_das The issue with the missing playground notebook has been resolved. Thank you!

@abhinav I have tried the following for the kernel issue:

  1. Reloading the page
  2. Trying a different browser
  3. Ran one line of code at a time
  4. Reconnecting the kernel
  5. Restarting the kernel
    Still no go.

#8

Hi @abhinav, any updates on this issue?


#9

At times when the server load is high the notebook may not connect. Are you still not able to connect to it?


#10

Jupyter is not working. It is showing * mark from long time. i have already restart multiple times. please resolve it asap because i am not able to submit my assignment.

Please need response on it.


#11

Hi @abhinav, I am still facing the same issue. I tried it today too, and after testing a couple of models (irrespective of whether I ran all at once or I ran one at a time), it stopped saying it was unable to connect to the kernel.

I cannot test my models because of this issue. Please suggest a way forward.


#12

Hi @Rajtilak,

As discussed over the call, please do not use XGBoost on the lab as it will consume all the resources and the notebook will be killed by bots

Thanks,
Abhinav


#13

Yes, thank you for taking the time to call me up to discuss the issue. Also, as discussed, I would prepare the project on Google Colab or my local laptop and share the notebook with you.


#14

Project completed and submitted. Thank you for all your support @abhinav.